Prezentare


Planul de școlarizare pentru anul școlar 2024 – 2025

Citeşte mai mult...
 
Istoricul şcolii

Momentul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 consemna existenţa a cinci şcoli în învăţământul secundar de stat din Cluj: un liceu de fete, două şcoli normale şi două şcoli civile, una pentru fete şi una pentru băieţi. Toate celelalte şcoli care au funcţionat aici până în 1919 erau şcoli confesionale.

 

Citeşte mai mult...
 
Despre Emil Racoviţă

 

Video >>  Români care au schimbat lumea: Emil Racoviţă

 

Naţiunea Română a dat lumii pe Dimitrie Cantemir, Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Titu Maiorescu, Lucian Blaga, Nicolae Titulescu, Constantin Brâncuşi, Traian Vuia, Henri Coandă, Victor Babeş, Emil Racoviţă.

 

Sunt doar câteva nume prin care pătrundem în rândul acelora care şi-au adus contribuţia la îmbogăţirea tezaurului de valori spirituale ale omenirii. Nume cu care orice ţară din lume s-ar putea mândri.

Eruditul biolog Emil Racoviţă, una dintre marile personalităţi ale neamului nostru, s-a născut la Iaşi, la 15 noiembrie 1868. A văzut lumina zilei în sânul unei vechi familii de boieri moldoveni: tatăl său, Gheorghe Racoviţă, magistrat de profesie, a fost o prezenţă proeminentă în viaţa spirituală a Iaşilor secolului trecut, fiind membru fondator al societăţii literare "Junimea", iar mama, Eufrosina Stamatopol, o talentată pianistă.

Citeşte mai mult...
 
De ce este “Emil Racovita” un colegiu cu renume?

 

Rezultatele elevilor spun totul. În anul şcolar trecut promovabilitatea la testele naţionale şi la bacalaureat a fost de 100% din prima sesiune. De asemenea, au participat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare 31 de elevi, iar eleva Anca Pop a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori din Nigeria.

Citeşte mai mult...