Oferta educațională – clasa a 5-a - An școlar 2024-2025

Pentru anul școlar 2024 – 2025, Colegiul Național ,,Emil Racoviță” Cluj-Napoca școlarizează în clasa a V-a

patru clase a câte 24 de elevi.

 

 

Procedură de înscriere în ciclul gimnazial și repartizare în cele patru clase a 5-a:


Perioada de înscriere în clasa a 5-a: 11-20 iunie 2024. Cererea pentru înscrierea în clasa a 5-a va fi disponibilă aici începând cu data de 4 iunie 2024. Cererea completată se va depune la secretariat sau se poate transmite prin email la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Pentru elevii proveniți din CNER, cererile se transmit doamnelor învățătoare.

Înscrierea se va realiza în ordinea descrescătoare a rezultatelor la Concursul Micul Racovițist.Elevii din CNER au prioritate la opțiunea de păstrare a clasei.

Elevii din CNER care nu participă la concurs, în situația în care nu mai rămân locuri libere în clasa din care provin, vor fi repartizați în clase pe locurile rămase libere prin tragere la sorți.

 

Concursul claselor a IV-a ,,MICUL RACOVIȚIST”
25 mai 2024


Regulament de desfășurare al concursului:

 • Concursul va conține itemi prin care vor fi evaluate cunoștințele dobândite pe parcursul ciclului primar, pe baza programelor școlare aferente disciplinelor LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ și MATEMATICĂ.
 • Proba scrisă a concursului se va desfășura sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu ora 9:00, în clădirea Colegiului Național ,,Emil Racoviță”, str. Kogălniceanu nr. 9-11.
 • Repartizarea elevilor în sălile de clasă va fi afișată la avizier în ziua premergătoare concursului.
 • Accesul acestora în săli va fi posibil începând cu ora 8:30 și nu mai târziu de ora 8:50. Identificarea elevilor în săli se face pe baza carnetului de elev.
 • Proba este compusă din două secțiuni a câte 50 minute fiecare, cu următoarea ordine: Limba și literatura română, Matematică. Între cele două secțiuni va fi o pauză de 10 minute.
 • Testele vor fi alcătuite după o structură similară celei prezentate ca model pe site-ul școlii, numărul de itemi fiind proporțional cu durata probei.
 • Pe perioada desfășurării concursului va fi interzisă folosirea oricărui mijloc de comunicare electronică și a echipamentelor de telecomunicații (ex. telefon mobil, tabletă, iPad, calculator de buzunar etc.).
 • Răspunsurile corecte vor fi publicate pe site-ul Colegiului Național ,,Emil Racoviță”, în secțiunea Concursul ,,Micul Racovițist”, în data de 28 mai 2024.
 • Rezultatele vor fi afișate pe site-ul școlii în data de  31 mai 2024, utilizându-se pentru identificare codul alocat fiecărui participant în ziua concursului.
 • La acest concurs nu se admit contestații.
 • Decernarea premiilor va avea loc în data de 21 iunie 2024, în cadrul festivității de închidere a anului școlar.


Vă mulțumim pentru participarea la Concursul ,,Micul Racovițist” 2024!
Succes! Vă așteptăm cu drag!